BakkerijMonitor : Meer kopende klanten tijdens Paasweek bij ambachtelijke bakkerijen

BakkerijMonitor week 15 2017

 

Meer kopende klanten tijdens Paasweek bij ambachtelijke bakkerijen

Uit de eerste resultaten van de BakkerijMonitor blijkt dat er meer kopende klanten (transacties) zijn geweest in de Paasweek dan dezelfde periode vorig jaar. Omdat de Paasweek in 2017 een aantal weken later is gevallen is vergeleken met de Paasweek van 2016. Totaal gezien stijgt het aantal transacties in de Paasweek met 0,9%. Vooral het aantal transacties op Goede Vrijdag laat een sterke stijging zien van 4.2% terwijl het aantal transacties op de zaterdag gelijk gebleven is. Ondanks de stijging van het aantal transacties is de omzet in de Paasweek gedaald met 1.3%.  Gemiddeld gezien zijn er 2,36 artikelen verkocht en daalde de gemiddelde besteding met € 0.19 per kopende klant.

 

ScreenHunter_1350 Apr. 19 22.28

 

 

 

 

Cumulatief gezien staat de index van de BakkerijMonitor op een stijging van de omzet met 2,3% bij 1% meer klanten. “Het is goed voor de ambachtelijke bakkerijsector dat we zien dat er meer kopende klanten zijn. Deels wordt de omzet gecompenseerd door een stijging van de prijzen en de gemiddelde besteding, maar dat er meer kopende klanten zijn is een opsteker voor de branche, aldus Friso Berghuis van de BakkerijMonitor” Een groot gedeelte van de stijging realiseren de bakkers in het begin van de week. Op de vrijdag en zaterdag zien we nog wel dat het aantal kopende klanten onder druk staat. Een uitdaging die ik graag aan ga met bakkers die hier nog kansen zien”

De gegevens uit de BakkerijMonitor zijn gebaseerd op een panel van 300 individuele vestigingen in de ambachtelijke bakkerijsector en wordt wekelijks automatisch ververst. Voor deelnemende bakkerijen is het mogelijk om wekelijks inzicht te krijgen in de eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van het panel. Bakkers die interesse hebben om mee te doen kunnen via de website van https://www.bricc.nl/de-bakkerijmonitor/ meer informatie opvragen.

Klanten en Partners

Contact

Friso Berghuis
friso@bricc.nl
06 18 51 44 89